Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-04@19:52:00 GMT

فال آنلاین حافظ در شب یلدا

تاریخ انتشار: ۳۰ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۱۸۶۵۰۸

فال آنلاین حافظ در شب یلدا

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، تفال به دیوان حافظ از سنت‌های رایج شب یلداست؛ شب یلدا یا شب چله بلندترین شب اول زمستان و یکی از کهن‌ترین جشن‌های ایرانی است که طبق رسوم ایرانیان در این شب علاوه بر دور هم جمع شدن و خوردن خوراکی‌های مرسوم، بزرگ خانواده تفالی به دیوان خواجه شیراز می‌زند و برای همه می‌خواند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مخاطبان گرامی به صفحه  فال آنلاین حافظ باشگاه خبرنگاران جوان برای تفال به دیوان حافظ در بلندترین شب سال در کنار خانواده مراجعه کنید.

 

حافظ خوانی در شب یلدا از فرهنگ باستانی مردم است، زیرا اشعار حافظ در میان ایرانیان از همان ابتدا تاکنون ارج و قرب زیادی دارد و در اشعار این شاعر بزرگ جذبه و گیرایی زیادی نهفته است. فال یکی از پدیده‌های اثبات نشدنی است چرا که علم به تنهایی پاسخگوی همه نیاز‌های بشر در تنگنا‌های سخت زندگی نیست و لازم است در کنار آن ایمان، توکل، عشق و صبر و بردباری هم باشد. به طوریکه برخی از روانشناسان معتقدند از طریق اندیشه‌های والای حافظ و با تصویر سازی ذهنی مثبت می‌توان تحولات زیادی را در خود ایجاد کرد. گرفتن فال، دلیل بر این نمی‌شود که وظیفه و مسئولیت بزرگ انسانی خود را فراموش کنیم.

بیشتر بخوانید: آداب و رسوم یلدا در چهار گوشه ایران 

فال، پناه جویی انسان درمانده به عوالم مرموز غیبی است که فقط برای کسب امیدواری و دل خوشی است و درست یا نا درست بودن آن اتفاقی است. حافظ نیز مانند همه ما انسان بوده و گاهی در حل مشکلات زندگی خود نیز درمانده شده است. آن چنان که در برخی از اشعارش به آن اشاره کرده حافظا در کنج فقر و خلوت شب‌های تار ... از فقر یا تنهایی و ... اظهار کسالت کرده است، اما در باره درستی اشعار می‌توان گفت، چون در اشعار حافظ مضمون‌هایی سرشار از شادی و امید و نوید و کلمات دو پهلو و کلی گویانه فراوان است و به همه چیز در آن پرداخته شده است می‌توان معانی خوبی را در راستای نیت خود از آن استنباط کرد.

هر فالی راست و درست درنمی آید و هر کس برای تفریح و سرگرمی در مجلسی فال بگیرد نمی‌تواند با عالم غیب و روح حافظ تماس حاصل کند و حافظ به او راه نجات از ظلمات را نشان دهد. اما انسان‌های پاک دل با اخلاص و توکل به خدا، راهی به جهان غیب دارند همانطور که خداوند می‌فرماید: «و، چون بندگانم از من پرسند بدانند که من نزدیکم و دعای صاحب دعا را، چون دعایم کند اجابت کنم.» (سوره بقره، آیه ۱۸۶) و به قول حافظ:

گرت هواست که معشوق نگسلد پیمان نگاه دار سر رشته تا نگه دارد

چطور پاسخ فال حافظ خودمان را تفسیر کنیم؟

اشعار خواجه حافظ شیرازی معمولا چند وجهی است و معانی گوناگون دارد. تشخیص خوب و بد اشعار حافظ به گیرنده فال و فهم و دریافت او از این اشعار بستگی دارد. بهتر است بعد از گرفتن فال حافظ این اشعار را بر اساس نیت خود بسنجید و روی آن کمی فکر کنید تا پاسخ خود را دریابید.

گاهی در شعر اشارات واضحی است که نشان دهنده نیت خوب است. مثلا اگر فالتان، غزل «دیدم به خواب خوش که به دستم پیاله بود» آمد، در آن این بیت هست: «از دست برده بود خمار غمم سحر / دولت مساعد آمد و می‌در پیاله بود». در این شعر خیلی واضح به بخت خوب برای انجام این کار، اشاره شده است و اگر این شعر برایتان آمد «قراری کرده ام با می‌فروشان / که روز غم بجز ساغر نگیرم» متاسفانه کارتان به مشکل می‌خورد.

بیشتر بخوانید: شب یلدا/ آداب و رسوم شب چله را بیشتر بشناسید 

اما اگر محتوای اشعار پاسخگوی شما نبود، به لغات و افعالی که در شعر به کار برده شده دقت کنید. مانند اینکه اگر درباره خانه خریدن در فلان محله مشورت خواسته اید، افعالی مثل خریدن و فروختن و ساختن و خراب کردن، لغاتی نظیر در و دیوار و داربست و حتی چیز‌هایی مانند نشستن و خوابیدن (کار‌هایی که در خانه انجام می‌دهیم) می‌تواند به نیت شما مربوط باشد. بعد از پیدا کردن این قسمت‌های مرتبط، به مثبت یا منفی بودن فعل مربوطه توجه کنید. جواب معلوم می‌شود. مثلا با همان نیت اگر غزل «بتی دارم که گرد گل ز سنبل سایه بان دارد» آمد، در غزل بگردید، می‌توانیداین بیت را پیدا کنید: «ز سرو قد دلجویت مکن محروم چشمم را / بدین سرچشمه اش بنشان که خوش آبی روان دارد» در مصرع دوم خواهید فهمید که محله مورد نظر، چشم خواجه را گرفته است.

روش دیگر برای استنباط معنا و منظور فالتان، توجه به تصاویری است که خواجه در شعرش ساخته است. مثلا سر کتاب را باز می‌کنید و این بیت می‌آید: «گفتم خوشا هوایی کز باغ حسن خیزد / گفتا خنک نسیمی کز کوی دلبر آید». در بیت دو کلمه «خوشا» و «خُنُک» به کار رفته که مفهوم شعر را نیک می‌کند.

شما‌ می‌توانید با مراجعه به صفحه استخاره با قرآن در بلندترین شب سال حال و هوای ویژه‌ای  را در این شب خلق کنید.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: شب یلدا فال حافظ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۸۶۵۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تفال به حافظ جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳؛ به دام زلف تو دل مبتلای خویشتن است..

فرارو- فال گرفتن از آثار ادبی، از باور‌های کهن این مرز و بوم است. در گذر زمان ساکنان این خاک به ادیبانی که گمان می‌بردند بهره‌ای از کلام حق دارند رجوع می‌شد. با این حال، اما در گذر زمان تنها تفال به حافظ در فرهنگ عامیانه ما باقی مانده است.

به دام زلف تو دل مبتلای خویشتن است
بکش به غمزه که اینش سزای خویشتن است

گرت ز دست برآید مراد خاطر ما
به دست باش که خیری به جای خویشتن است

به جانت‌ای بت شیرین دهن که همچون شمع
شبان تیره مرادم فنای خویشتن است

چو رای عشق زدی با تو گفتم‌ای بلبل
مکن که آن گل خندان برای خویشتن است

به مشک چین و چگل نیست بوی گل محتاج
که نافه‌هاش ز بند قبای خویشتن است

مرو به خانه ارباب بی‌مروت دهر
که گنج عافیتت در سرای خویشتن است

بسوخت حافظ و در شرط عشقبازی او
هنوز بر سر عهد و وفای خویشتن است

شرح لغت: گنج عافیت:گنج نگاهداشت و ایمنی از رنج و بلا،تشبیه صریح.

تفسیر عرفانی:‌

۱- اصلاً و ابداً راز این فال را با کسی در میان نگذار و با افرادی که ادعای ثروتمندی و قدرت میکنند، نشست و برخاست نکن.

۲- چرا اینقدر مایلی با کسانیکه ثروت و مقام دارند، رفت و آمد کنی؟ بدان که آن‌ها برای شما سودی غیر از فخر فروشی ندارند.

۳- به کسی علاقه داری و به او وعده‌ای داده‌ای و شما بر قول و قرار خویش پایبند هستی، اما واهمه داری که او وفای به عهد نداشته باشد. می‌توان به راحتی او را امتحان کنی و هدیه‌ای برای او بخری و عکس العمل او را مشاهده کنی. پس از آن نتیجه گیری کن. اگر او مقابله به مثل کرد، وفادار است وگرنه، بیهوده وقت خود را تلف می‌کنی و خود را کشته و مرده او ساخته ای. زیرا عشق باید عملاً از هر دو طرف ابراز گردد.

تعبیر غزل:

به خود کرده گرفتار شده‌ای و اکنون در پی حل این مشکل به هر دری می‌زنی و از هر کسی کمک می‌خواهی، ولی این سعی تو بی فایده است. هیچ کس به جز خودت نمی‌تواند گره این مشکل را باز کند و بخاطر داشته باش که مشکلات کاری و اقتصادی تو نباید در سایر موارد زندگیت تولید اشکال نماید. در مورد عشقی که در سر داری می‌توانی به وفاداری طرف مقابل خود اطمینان داشته باشی.

دیگر خبرها

  • جایگاه میرنوروز از نگاه ملی مغفول مانده است
  • سینه‌ این هنرمند لبریز از اشعار و عرفان بود
  • شعر میرنوروز آمیخته با مضامین قرآنی است
  • فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (15 اردیبهشت)
  • امیر نظام گروسی یک شخصیت بزرگ ملی است
  • عرضه دو تک نگاری خبرنگار ایرانی از افغانستان در نمایشگاه کتاب
  • پایان جشنواره ملی "شعر کودک و نوجوان رضوی" در همدان 
  • تفال به حافظ جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳؛ به دام زلف تو دل مبتلای خویشتن است..
  • نهضت ترجمه اشعار فارسی به عربی در خوزستان
  • موزه‌های آنلاین طراحی شد